Programunk:

Milyen legyen Albertirsa?

Friss topikok

Közlekedni pedig kell II. (De autóval?)

2010.08.06. 11:36 Malya Carmen

  Már előző bejegyzésemben is említettem, hogy reneszánszát éli a kerékpár mindenhol a világon. Különösen a trendi nagyvárosokban jöttek rá arra, hogy ha kiszállunk az autóból, akkor nem csak a klímát védjük, hanem magunkat is. Az egészségünket. Csakúgy, mint a gyaloglással. A koppenhágai, oszlói főpályaudvar mellett egy egész kerékpárerdő van, mi pedig pont most akarjuk leszoktatni az embereket a biciglizésről.

Mert nézzünk körül ebből a aszempontból Albertirsán. Kifejezetten kerékpárút tudtommal egy sincs. A kerékpáros szlalomozhat a gépkocsik között, összehúzhatja magát a mellette elszáguldó kamionok mellett. A kerékpárosok megbecsültségét jelzi az is, hogy hol mennyi kerékpárkaloda van kitéve. A Vasút utcai rendelőintézet előtt oldalra van eldugva, esős időben pedig nagy tócsa áll alatta. De a többi helyen sem jobb a helyzet. 

S a gyalogosok? Egészségtudorok arra buzdítanak bennünket, hogy gyalogoljunk. Amihez járda kellene, meg fák meg padok. Nemrég figyeltem föl arra, hogy a piac környékén mindössze egy pad van, a szobor mellett (stílusában az sem odaillő). A faültetéshez, a padokhoz nem kellene nagyszabású pályázat csak egy kis odafigyelés meg valaki, aki összehangolja. Hogy idősebbek is tudjanak közlekedni napszúrás és hőguta nélkül. De ilyen utakon? És ráadásul ezzel akarjuk idecsalogatni a fürdővendégeket.

Biciglisek, gyalogosok! Ne hagyjuk magunkat.

Malya Carmen 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://malyacarmen.blog.hu/api/trackback/id/tr342203215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása